Advendo al springend naar Italië

03 jan 2017 - 17:10

Ze jumpen letterlijk op het podium, muziekkorps Advendo uit Sneek. Bij de recente optredens begint de hele groep onder het nummer Narcotic te springen. Een bijzonder gezicht. Het is zelfs zo bijzonder dat het ook in het buitenland is opgevallen, want het korps is gevraagd om in februari mee te doen met verschillende grote carnavalparades in Italië.

Anneke Modderman speelt bij het korps en zij is zeer blij met de reacties die de Advendo-versie van Narcotic oproept. Het springen kwam eigenlijk als gek idee naar boven toe. ​"Wij wisten al dat wij dat nummer Narcotic zouden doen" zo vertelt Modderman, "en tijdens ons trainingsweekend zei onze instructie ineens dat het hun wel gaaf leek als wij zouden gaan springen." En zo gezegd, zo gedaan.

Conditie

Het nummer komt aan het einde van de show, dus dan hebben de muzikanten al een volledig uitputtende strijd erop zitten. "Er zijn dan wel mensen die er (conditioneel) moeite mee hebben, maar persoonlijk heb ik ook wel dat als ik zie hoe het publiek erop reageert, dan krijg ik daar ook wel weer energie van."

Modderman denkt dat Advendo het enige korps op de wereld is dat het nummer zo uitvoert. Ze zegt dat ze het in ieder geval nog niet eerder heeft gezien. Het is ook de bedoeling dat Advendo in Italië al springend door de straten gaat.  

Trefwoorden: 
Advendo showkorps hafabra
(Advertentie)
(Advertentie)