1200 potten bloemkoolsoep

03 jan 2017 - 16:19

Er zijn 1200 potten bloemkoolsoep gemaakt van de gele bloemkolen uit Pietersbierum. De verkleurde bloemkolen waar in oktober een grote actie voor werd gehouden zijn verwerkt in een cremesoep. De Rabobank heeft de helft van de 1200 potten aangekocht.

Concurrent van de Dubarry

"De Crèmesoep Dubarry, vernoemd naar Madame Marie-Jeanne Becu du Barry, een beroemde Franse schoonheid en maîtresse van Lodewijk XV van Frankrijk, is sinds de 18e eeuw een van de klassiekers van de Franse keuken. De Dubarry uit de Franse keuken heeft nu een Friese concurrent gekregen en wel van de Gouden Bloemkool uit het zilte Friese land, dat tegen de Waddenzee aanligt."

Volgens de makers is de soep een geduchte concurrent van de beroemde Franse cremesoep Dubarry.

"De Gouden Bloemkool Roomsoep DuBarry is een 100% vegetarische soep gemaakt met de biologische Gouden Bloemkolen van Inge en Reindert de Jong uit Pietersbierum. Deze bloemkoolsoep heeft een paar verrassende smaakelementen die als bijzonder betiteld mogen worden. Tegelijkertijd biedt deze soep de mogelijkheid om een paar persoonlijke twisten in de smaak aan te brengen."

Actie

In oktober vorig jaar ontstond er veel commotie omdat de bloemkolen die door de zon geel van kleur waren geworden, niet werden geaccepteerd door supermarkten. Ze dreigden toen te worden vernietigd. Door een manifestatie en de reddingsactie "Red de 60.000 bloemkolen" werden er toch nog vele bloemkolen verkocht.

​Op 14 januari kan in de blokhuispoort in Leeuwarden geproefd worden van de soep.

Trefwoorden: 
bloemkoolsoep bloemkool
(Advertentie)
(Advertentie)