Jeroen Piek wil met crowdfundaksje Pyongyang bereiken

03 jan 2017 - 13:54

Meedoen aan de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyongyang. Dat is de grote droom van bobsleeër Jeroen Piek uit Heerenveen. Om die droom waar te maken is geld nodig. Omdat de sportbond NOC*NSF de stekker uit het bobsleeën heeft gehaald, moet Piek zelf 7000 euro bijelkaar brengen. Hij begint daarom een crowdfundactie.

"Ik heb in September de beslissing genomen om dus toch nog een keertje voor mijn sportieve doel te gaan. En ik had al meteen in de gaten dat ik geld nodig had om het te kunnen financieren, want ik werk momenteel maar twaalf uurtjes in de sportschool." zo zegt Piek. "Dat is gewoon niet genoeg om het financiële gedeelte rond te krijgen voor een topsporter." in riul voor een donatie geeft Piek verschillende dingen weg zoals clinics of een stuk tekst op zijn trainingsshirt. De crowdfundactie wordt gedaan in samenwerking met wijzijnsport.nl.

Piek is echter nog niet zeker van een plaats in het bob-team. "In oktober dit jaar zal er een selectietest zijn, en daarbij heb ik al doel om bij de beste drie renners van Nederland te komen. En zo hoop ik me in het team te werken. Dat is dan ook de eerste stap die ik moet nemen."

Het is niet voor het eerst dat Piek probeert in het bob-team te komen. In 2013 slaagde dit niet, en hij wil die ervaring dit jaar gebruiken om het deze keer wel te halen.

Trefwoorden: 
Jeroen Piek bobsleeën
(Advertentie)
(Advertentie)