Sluiter: "Mensen moeten minder snel kwaad worden"

03 jan 2017 - 00:01

Mensen moeten in 2017 minder gauw kwaad worden. Die hoop sprak burgemeester Roel Sluiter van de gemeente Harlingen maandag uit op zijn nieuwjaarstoespraak. Hij constateert dat veel mensen niet gelukkig zijn met zichzelf en daar anderen vaak de schuld van geven. Door kwaadheid krijgen we een maatschappij die minder productief en creatief is.

Sluiter zei dat de gemeente Harlingen een goed jaar achter de rug heeft. Harlingen schrijft nog steeds zwarte cijfers en is geen noodzaak om op te gaan in de grotere Westergo-gemeente.

Voor 2017 ziet Sluiter wel een aantal uitdagingen voor de gemeente: de verzelfstandiging van de haven, meer mensen uit de armoede halen en jongeren meer perspectief bieden. Voor de rest zal 2017 een jaar van voorbereiding worden voor de viering van Leeuwarden als culturele hoofdstad van Europa in 2018. Harlingen probeert een grote reünie op touw te zetten met alle winnaars van de Anton Wachterpriis, een prijs voor debuterende schrijvers. Daarnaast komen de Tall Ship Race in 2018 ook weer in Harlingen.

(Advertentie)
(Advertentie)