Bilker verwacht dat cdK gemeenten bijeenroept over toekomst

02 jan 2017 - 23:27

Burgemeester Bilker van Kollumerland verwacht dat de nieuwe commissaris van de koning Brok de gemeenten in Noordoost-Fryslân gaat uitnodigen voor een gesprek over de toekomst. De provincie moet meer de regie nemen in de herindelingsdiscussie. Bilker deed opnieuw een oproep aan  Dantumadiel om mee te werken aan een bestuurlijke fusie. 

Kollumerland is vanaf 1 januari dit jaar ambtelijk gefuseerd met Dantumadiel, Dongeradeel en Ferwerderadiel.  Op 1 januari 2019 volgt de bestuurlijke fusie, maar Dantumadiel wil niet meedoen. 

Bilker deed zijn oproep aan de gemeente Dantumadiel maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn gemeente Kollumerland.

Er zijn inmiddels 892 voorstellen binnengekomen voor de naam van de nieuwe fusiegemeente in Noordoost-Fryslân. Een commissie kiest daar voor 1 februari drie namen uit. Op 15  maart mogen inwoners van de gemeente stemmen op een van die  drie namen, tegelijkertijd met de Tweede Kamerverkiezingen. De winnende gemeentenaam wordt bekendgemaakt op 17 maart.

(Advertentie)
(Advertentie)