De Haan maakt doorstart met antiquariaat

02 jan 2017 - 15:48

Het nieuwe jaar betekent voor veel mensen een nieuw begin, zo ook voor Atsee de Haan uit Dokkum. Vorig jaar kwam de boekhandelaar in het nieuws omdat hij een half miljoen boeken uit zijn antiquariaat weg moest doen. Het runnen van de winkel was niet meer vol te houden. Een emotioneel verslag in Hea! zorgde voor veel reacties, en veel mensen hadden het met hem te doen. Toch laat De Haan het er niet bij zitten in 2017. Hij zal in het nieuwe jaar beginnen met een boekhandel op internet. De doorstart is op kleine schaal.

"Ik heb een kleine selectie van zo'n 3000 boeken overgehouden, met name over het Waddengebied." zo zegt De Haan "Die worden verkocht op het internet, dus geen gedoe meer met dan en dan, daar en daar zijn en dan zo laat. Maar gewoon zonder druk erop."

De Haan heeft na de uitzending veel reacties gekregen op zijn emotionele verhaal. "Allemaal te laat natuurlijk, want tegen de tijd dat het afliep kwamen de mensen en de media op me af. Maar vantevoren heb ik nooit wat gehoord. Ik was de grootste antiquariaat van Nederland, maar niemand heeft er ooit aandacht aan geschonken. Alleen als je ophoudt zijn ze erbij."

​De Haan kon echter niet helemaal afscheid nemen van het handelen in boeken. Vandaar ook de nieuwe kleine webwinkel. De winkel is te vinden via www.boekwinkeltjes.nl/v/atsee/.

(Advertentie)
(Advertentie)