"Laat je pillen controleren!"

02 jan 2017 - 14:27

Verslavingszorg Noord-Nederland maakt zich zorgen over het gebruik van drugs in het uitgaansleven. Volgens verslavingszorg wordt met name XTC steeds meer gebruikt. "Het wordt toch iets normaler om XTC te gebruiken." Zo zegt Rob Otten van Verslavingszorg Noord-Nederland. Ze zien de stijging met name in kroegen. "We zien een flinke stijging van de kosten van alcohol, en niet in drugs. Sommigen worden zelfs goedkoper." Dat zou volgens Otten de populariteit van de drugs in kroegen kunnen verklaren.

In combinatie met alcohol kan XTC leiden tot black-outs, geheugenverlies en soms zelfs opname op de spoedeisendehulp van het ziekenhuis. "De combinatie is schadelijk omdat je niet precies weet wat de uitwerking van de stoffen wordt," zo zegt Otten, "daarnaast weten we allemaal dat alcohol grenzen wegneemt en dat je dan geneigd bent om meer en andere dingen te nemen."

​Als mensen toch hun drugs willen nemen adviseert Otten om de pillen in elk geval te laten controleren​, dat kan gewoon in Leeuwarden. "Op donderdagmiddag tussen 2 en 4 uur 's middags kunnen mensen langskomen om hun drugs te laten testen."

(Advertentie)
(Advertentie)