Metershoge melkbussen en grote klomp als nieuwjaarsstunts

01 jan 2017 - 10:50

Frijsteat Folgeren heeft dit jaar als nieuwjaarsstunt twee metershoge melkbussen uit het Noord-Brabantse Wouw gehaald. De melkbussen van zes meter hoog stonden aan de A58 en zijn voor de kerst opgehaald. Met de melkbussen wil de oudejaarsploeg aandacht vragen voor de crisis in de landbouw. De organisatie in Wouw was op de hoogte van de stunt en heeft ook meegewerkt.

Geitefok

De Geitefok in Oldeberkoop heeft dit jaar de grote klomp opgehaald, die normaal in Tuk bij Steenwijk staat. De ploeg had eigenlijk Herbie, de beroemde kever, willen ophalen bij Utrecht. Maar daar stak de politie een stokje voor. De ploeg heeft toen snel iets anders bedacht.

Vesuvius

De oudejaarsclub Vesuvius uit Elsloo kwam met drie stenen schapen uit Wassenaar. Daarmee vragen ze aandacht voor de woningbouw. Het niet bebouwde bestemmingsplan moet beter worden onderhouden. Dat stuk grond van een hectare aan de oostkant bij de Kloosterweg wordt niet bebouwd omdat de bouwgrond voor met name jonge starters te duur is. De schapen, elk bijna 100 kilo, komen van de parochiekern De Goede Herder.

(Advertentie)
(Advertentie)