Ingrid Leystra op Boa Vista: "We maken er het beste van"

29 des 2016 - 16:33

Honderden Nederlandse toeristen zitten momenteel vast op het Kaapverdische eiland Boa Vista, voor de kust van Senegal. Het vliegveld van waar ze zouden vertrekken is vanwege een zware zandstorm sinds eerste kerstdag gesloten.

Onder de vakantiegangers ook Ingrid Leystra uit Leeuwarden: "Ik zou eigenlijk deze week weer werken en mijn vriend ook, dus dat is wel vervelend", zo laat ze weten via de telefoon, "maar ja, wij kunnen er weinig aan doen."

Ze merken er weinig van de zandstorm: "Het enige dat wij er van merken is dat we niet kunnen vliegen."

Boa Vista is een mooi vakantie-eiland met veel zonnig weer. Ingrid zelf vindt het niet zo erg om er nog wat extra dagen te blijven. Toch is het niet voor iedereen leuk om nog niet naar huis te kunnen. "Wij krijgen elke ochtend om 9 uur een update over de dag. Er zijn dan veel mensen uit verschillende landen, zoals Engeland en Frankrijk, en sommigen van hen zitten hier al vijf dagen vast", zo vertelt Leystra, "zij hebben er wel genoeg van, ze willen naar huis. Mensen weten niet goed waar ze aan toe zijn. Je moet elke morgen de koffers weer inpakken en bij de ingang staan om te horen of je weg kunt." Mogelijk kunnen Ingrid en haar vriend vrijdag naar huis vliegen.

(Advertentie)
(Advertentie)