'Thundershirts' voor bange honden zijn roversgoed

28 des 2016 - 22:20

Een thundershirt (dondershirt) is een speciaal truitje voor bange honden, dat ze een stuk kalmer maakt. Zo vlak voor de jaarwisseling en met al het vuurwerk dat dan wordt afgestoken, is er veel vraag naar dit bijzondere shirt. Dat zegt Diny Doedel uit Drachtstercompagnie. Zij verkoopt ze online en in haar winkel bij het hondenasiel en het product is al bijna uitverkocht.

Volgens de ervaring van mevrouw Doedel heeft het dondershirt op 99 procent van de honden een kalmerend effect. Het shirt is een Amerikaanse uitvinding, die nu in snel tempo Europa verovert.

Relax-muziek

Naast de thundershirts is er ook vraag naar de 'relax your dog'-doos. Het gaat om een speciale muziekdoos met geluiden die honden rustig maken. Omdat het vooral om hoge tonen gaat die een hond wel, maar een mens niet kan horen, zit er ook meditatieve muziek voor het baasje bij. De relax-muziek voor honden kan helpen om goed de jaarwisseling met de hond door te komen.

Vroeg uitlaten

Mevrouw Doedel adviseert hondeneigenaars ook om spelletjes met de hond te doen op oudjaarsavond, zodat het dier wordt afgeleid van het geknal buiten. De wandeling 's avonds om de hond nog even uit te laten, kan op oudjaarsavond het beste zo vroeg mogelijk worden gedaan zodat de hond niet met meer vuurwerk wordt geconfronteerd als nodig is.

(Advertentie)
(Advertentie)