FOTO: Stembus Fryske top 100 gesloten, wie zou er winnen?

26 des 2016 - 21:59

Stemmen op de Fryske top 100 is niet meer mogelijk. De stembus is op Tweede Kerstdag rond 17.15 oere gesloten op de redactie van Omrop Fryslân. Er zijn ruim 36.000 stemmen binnengekomen en er is gestemd door meer dan 7.200 mensen.

Volgens Marcel Wiersma van de Fryske top 100 zijn er flink wat veranderingen in de lijst. "Er staan heel veel nieuwe nummers in en we zien veel vernieuwing en verjonging." 

In de kranten

De lijst komt nu in de kranten te staan, behalve de laatste tien plaatsen. Die worden pas op Oudjaarsdag bekendgemaakt in een live-uitzending bij Omrop Fryslân.

Te triest

Een van de nieuwe nummers in de lijst komt van het Selskip Burgum en Mear. Zij maakten een vrolijk liedje, omdat ze vonden dat de vorige edities van de Fryske top 100 veel te triest waren. En de stemmers waren het blijkbaar met hen eens, want het is nu al bekend dat het lied in elk geval bij de eerste vijftig nummers zit.

Friese artiesten

Op de laatste stemdag waren er bij de omroep optredens van diverse Friese artiesten, zoals Griet Wiersma, Wiebe Kaspers, Helden op Sokken en Frerik Samplonius. Ook zaten zij aan de telefoon om de stemmen in ontvangst te nemen. De Hûnekop verzorgde huiskamerconcerten rondom in de provincie.

De Fryske top 100 is op zaterdag 31 desimber vanaf 12.00 tot 24.00 oere live te horen op Omrop Fryslân Radio 92.2FM en te zien op Omrop Fryslân Televyzje. Vlak voor de jaarwisseling wordt de winnaar bekendgemaakt.

(advertinsje)
(advertinsje)