Inschrijving voor derde marathon van Sneek is geopend

24 des 2016 - 12:00

In Sneek is zaterdag de inschrijving voor de derde editie van de marathon van Sneek officieel begonnen. Die inschrijving gaat volledig via internet. De organisatie had om daar bij stil te staan al een aantal deelnemers gevraagd om zaterdag van recreatiegebied De Potten naar de stad te hardlopen, een afstand van ongeveer 7,5 kilometer. Wethouder Frans Veltman van De Fryske Marren loste daar het startschot voor.

Meer deelnemers

De marathon van Sneek hoopt bij de eerstvolgende editie duizenden deelnemers meer te trekken dan bij de voorgaande edities. Om dat te bereiken is het programma uitgebreid van een naar twee dagen. In totaal zouden er wel 10.000 tot 12.000 mensen mee moeten kunnen doen, bij de laatste editie in 2015 waren dat er 7000. De marathon van Sneek wordt gehouden in het weekend van vrijdag 23 en zaterdag 24 juni van volgend jaar.

Snitser Mar

Bijzonder is dat de route van de marathon om het Snitser Mar loopt en dat er 's avonds en 's nachts hardgelopen wordt. Op de vrijdag voor de marathon worden een korte Starteiland Run van 7,5 kilometer en een waterstad beleveningswandeling door Sneek aan het programma toegevoegd.

Website plat

Al een kwartier na de start van de inschrijving lag de website van de maraton van Sneek zaterdag plat. Waarschijnlijk kwam dat door de grote belangstelling. In het kwartier dat de site het wel deed, schreven 1000 mensen zich in. De inschrijving begon om 12 uur, nadat er diverse activiteiten werden gehouden.

Trefwoorden: 
Sneek marathon inschrijving
(Advertentie)
(Advertentie)