Drachtster huisartsr voor tuchtcollege na dood van patiënt

22 des 2016 - 07:49
Húsdokter - Foto: ANP XTRA

Een huisarts in Drachten heeft een vrouw te laat doorgestuurd naar het ziekenhuis, terwijl ze ernstig ziek was. Hij nam haar klachten niet serieus en zag niet dat ze was uitgedroogd. Met die verwijten stond de arts voor het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Groningen. De vrouw overleed in mei, kort na de opname in het ziekenhuis.

Haar man en zoon hebben de klachten in gediend. De vrouw werd ruim een maand voor haar overlijden aangereden op de fiets. Ze had daardoor pijn op de borst en stapte naar de huisarts. 

Die constateerde een kneuzing. Ze kreeg medicijnen, maar de klachten werden erger. De vrouw trok meerdere keren aan de bel bij de huisarts, maar die zei dat ze zich niet moest aanstellen en dat de klachten voor een deel psychisch waren. Nadat hij haar toch had onderzocht, noteerde hij in het verslag "geen zieke vrouw''.

De vrouw at intussen niet meer en dronk nog maar een heel klein beetje. Na het overlijden van de vrouw heeft de huisarts geen contact gezocht met de familie. Die is overgestapt naar een andere arts. Binnen zes weken doet het tuchtcollege uitspraak. 

(Advertentie)
(Advertentie)