Arno Brok is blij met reacties op voordracht

21 des 2016 - 18:49
Arno Brok

De beëdigde nieuwe commissaris van de Koning in Fryslân wil woensdag nog niet reagerne op zijn voordracht. Alleen in een persbericht van de provincie staat een korte reactie. Daarin staat dat Brok heel blij is met alle reacties op zijn voordracht. Ook is hij dankbaar voor de zeven jaar die hij in Dordrecht als burgemeester heeft gewerkt. Hij hoefde er niet nodig vandaan, maar heeft eerder wel aangegeven dat hij op termijn wel weer naar Fryslân zou willen. Brok wil wachten tot de officiële benoeming, voordat hij verder reageert.

Brok heeft veel felicitaties gekregen op zijn voordracht. Brok was sinds 1 februari 2010 burgemeester van Dordrecht en voor zitter van de Drechtraad. Van 1998 tot 2003 was hij wethouder in Leeuwarden en van 2003 tot 2010 burgemeester in Sneek. Slechts twee maanden terug werd hij voorzitter van hetNederlands Genootschap van Burgemeesters.

Het kabinet neemt volgens de provincie op korte termijn een officieel besluit over de voordracht. De nieuwe commissaris wordt aangesteld voor een periode van zes jaar.

(Advertentie)
(Advertentie)