Klaas Haijtema: "Ik ben vrij, ik ben vrij, ik ben vrij"

21 des 2016 - 18:10

Klaas Haijtema is enorm afgevallen in de gevangenis in Myanmar, maar verder gaat het goed met hem. Dat is duidelijk geworden toen de oud-inwoner van Wons woensdag om 13.00 uur Nederlandse tijd vrij werd gelaten. Haijtema zat drie maanden vast, omdat hij bij een religieus feest de stekker uit een versterker trok. Haijtema belde zelf met zijn ouders om hen het goede nieuws te vertellen."Ik ben vrij, ik ben vrij, ik ben vrij," zei hij aan de telefoon.

"Het was wel even emotioneel," zegt zijn moeder Leny. "We wisten ervan, maar nog niet hoe laat. We wisten wel dat het in elk geval woensdag zou gebeuren. Willem (zijn vader) had al vrij genomen, en eigenlijk hebben we vannacht niet eens geslapen. We zijn continue aan het Whatsappen geweest. "

Via de applicatie kon de familie Klaas Haijtema ook voor het eerst in maanden weer met eigen ogen zien. "Dan zie je dat hij gigantisch afgevallen is, maar ook de blijdschap was in zijn ogen te zien," vertelt Leny. Zo blijkt dat ze in de gevangenis goed voor hem hebben gezorgd. "Daar hebben we ons wel zorgen over gemaakt." Wanneer Klaas thuiskomt is nog niet duidelijk. Voor nu zijn Klaas en zijn vriendin ergens anders om bij te komen van alle ellende en stress.

Trefwoorden: 
Klaas Haijtema Myanmar
(Advertentie)
(Advertentie)