Nieuwe burgemeester gemeente Tytsjerksteradiel voorgedragen

20 des 2016 - 18:39

De 45-jarige Jeroen Gebben van de VVD is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Tytsjerksteradiel. De vertrouwenscommissie heeft dat dinsdagavond unaniem besloten. Gebben volgt Wilma Mansveld op, die sinds 29 augustus waarnemend burgemeester is.

Gebben woont in Barendrecht (Zuid-Holland) en is op dit moment voorzitter van het college van bestuur van Edudelta Onderwijsgroep in Zuid-Holland en Zeeland. Daarvoor was hij wethouder en lokoburgemeester in Barendrecht. Hij is geboren in Groningen en opgegroed in Buitenpost.

Sollicitatie

In totaal hebben achttien mensen gesolliciteerd naar de functie van burgemeester. Inwoners van de gemeente konden in het voortraject zelf ook meedenken over het profiel van de nieuwe burgemeester. In de korte profielschets voor de nieuwe burgemeester stond dat deze midden in de gemeenschap moet staan, een interne verbinder en een extern boegbeeld.

Installatie

De nieuwe burgemeester zal waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2017 geinstalleerd worden. Tot die tijd blijft Wilma Mansveld waarnemend burgemeester. Mansveld kwam op 29 augustus naar Tytsjerksteradiel als opvolger van Eric ter Keurs, die toen afscheid nam als burgemeester.

(Advertentie)
(Advertentie)