Nieuw gebouwde Sint Clemenskerk weer vol na brand

18 des 2016 - 22:03

Bijna vier jaar na de vernietigende brand in de Sint Clemenskerk op Ameland is er zondagochtend voor het eerst in een overvolle kerk weer een mis en eucharistyviering gehouden. Symbolisch kwam de parochie bijelkaar in de Toel. In dit multifunctionele centrum naast de kerk vond de katholieke gemeenschap in de tijd van de heropbouw onderdak. Na het zingen van een lied verhuisde de katholieke gemeenschap in een processie met priesters naar de nieuw gebouwde Sint Clemenskerk.

Speciaal voor deze viering kwamen de drie priesters Paul Verheijen, Diederik Duzijn en Henk Nota van de parochies uit Noordoost-Fryslân naar Ameland toe. De Amelanders zijn erg blij dat ze eindelijk weer naar de kerk kunnen in hun vertrouwde 'kerkje'. 

De kerk zal waarschijnlijk in het voorjaar van volgend jaar officieel worden ingewijd als het bisdom een nieuwe bisschop heeft benoemd. Pastoor Paul Verheijen zegt met een knipoog: "Dat is toch een mooie eerste klus voor een bisschop. Een nieuwe kerk inwijden in plaats van weer een kerk te sluiten in deze tijd."

Trefwoorden: 
Sint Clemenskerk Ameland
(advertinsje)