Sjinkie Knegt wint zilver op 1500 meter in Zuid-Korea

17 des 2016 - 08:40
Sjinkie Knegt - Foto: Martin de Jong

Shorttracker Sjinkie Knegt uit Bantega heeft zaterdagochtend zilver gewonnen op de 1500 meter bij de wereldbekerwedstrijd in Gangneung (Zuid-Korea). Knegt had zich met de snelste tijd geplaatst voor de finale, maar kwam daarin net te kort. De winst ging naar de Koreaan Jung Su Lee. De Rus Semen Elistratov werd derde. Knegt houdt wel de leiding in het algemeen klassement. 

Bij de vrouwen was er geen finaleplaats voor Nederland. Suzanne Schulting uit Tijnje ging in de halve finale onderuit en plaatste zich daardoor niet voor de finale.

1000 meter

Rianne de Vries uit Akkrum kon net geen medaille pakken op de 1000 meter. In de finale kwam ze niet verder dan de vierde plek. Daan Breeuwsma uit Aldeboarn en Leeuwarder Itzhak de Laat haalden bij de mannen de finale op de 1000 meter niet. De Laat mocht nog wel uitkomen op in de B-finale. Die won hij en daarmee haalde hij een zevende plek in de einduitslag.

Relay

Op de relay plaatsten de vrouwen (Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof en Rianne de Vries) zich eenvoudig voor de finale. Die wordt zondag gereden. 

De mannen komen dan niet in actie. De ploeg, met Daan Breeuwsma, Sjinkie Knegt, Adwin Snellink en Itzhak de Laat, kregen in de halve finale een straf en zijn dus uitgeschakeld.

(Advertentie)
(Advertentie)