UNIS Flyers haalt Slowaaks jeugdinternational Adam Bezak

17 des 2016 - 08:03
Foto: UNIS Flyers

De Slowaakse ijshockeyer Adam Bezak heeft een contract getekend met de UNIS Flyers. Hij maakt in elk geval tot het eind van het seizoen deel uit van de selectie. Bezak heeft voor de Slowaakse nationale ploeg meegedaan aan meerdere wereldkampioenschappen voor spelers onder de 18 jaar. 

Bezak is geen onbekende naam in Heerenveen. Zijn vader Marian Bezak speelde eind jaren '80 ook een seizoen voor de Flyers. 

Adam Bezak maakte een goede indruk in de training, zegt coach Mike Nason. "Hij is snel en heeft een goede techniek. Met de puck is hij creatief en zijn schot is snel. Zowel aanvallend als verdedigend is hij sterk. Hij is fit en klaar om te spelen."

Hoge verwachtingen

Bezak heeft hoge verwachtingen van zijn halve seizoen bij de Flyers. "Mijn eerste indruk is goed, Er staat een goede organisatie en ik verwacht dat wij als topteam mee zullen doen voor het kampioenschap in de BeNeLiga. De spelers hebben mij goed opgevangen. Daar wil ik ze voor bedanken, want dat maakt het voor mij een stuk makkelijker om mijn draai te vinden."

Bezak staat zaterdagavond al op het ijs, om 20 uur spelen de Flyers in Thialf een competitiewedstrijd tegen Antwerpen.

(Advertentie)
(Advertentie)