De Fryske Marren heeft huisvesting statushouders op het oog

16 des 2016 - 22:35

De gemeente De Fryske Marren heeft acht locaties op het oog voor tijdelijke huisvesting van statushouders. Die locaties zouden voor maximaal tien jaar als woning kunnen gelden. Daarnaast kunnen ook bestaande bouw en initiatieven van de dorpen meegenomen worden in het besluit om statushouders te huisvesten. Dat zegt wethouder Durk Durksz van De Fryske Marren. Durksz verwacht dat de gemeente dit jaar de taakstelling van 140 statushouders net zal halen. De achterstand van voorgaande jaren blijft wel. 

Statushouders

Voor komend jaar heeft De Fryske Marren de taak tachtig statushouders een woning aan te bieden. Uit het dorp Oudehaske komt het initiatief statushouders in de leegstaande, oude school te laten wonen. Al weten directe omwoners daar niets vanaf en zijn ze een beetje verbaast. 

Huurwoningen

Omdat de Fryske Marren relatief weinig huurwoningen heeft, is besloten dat in één op de vijf huurwoningen statushouders mogen komen. De rest is voor eigen inwoners. Naast de gemeente De Fryske Marren hebben bijna alle gemeenten het moeilijk om statushouders een plekje te geven. 

(Advertentie)
(Advertentie)