Raadszaal Joure staat in het teken van kavel loterij

16 des 2016 - 20:40

De gemeente De Fryske Marren organiseerde vrijdagmiddag voor het eerst sinds de economische crisis weer eens een kavel loterij. De raadszaal van Joure zat vol belangstellenden voor 22 kavels in het duurzame nieuwbouwplan Wyldehoarne 3B. Het gaat om kavels voor vrijstaande woningen aan het water met een kostprijs tussen de 73.000 euro en 154.000 euro.

Grote belangstelling

Veel van de belangstellenden kwamen uit Joure zelf. Het bebouwen van de kavels zal daarom leiden tot een kleine verhuiscarrousel in Joure. Volgens woordvoerdster Wineke Riemersma is aan de grote belangstelling duidelijk te merken dat de huizenmarkt weer aantrekt. Het is beleid bij de gemeente de Fryske Marren om te loten als de vraag naar kavels veel groter is dan het aanbod, want dat is volgens de gemeente het eerlijkst.

Loterij

Wethouder Durk Durksz had de eer om de naam van de belangstellenden één voor één uit een bak met blauwe balletjes te halen. De uitgelote kopers hebben nu tien weken de tijd om de financiering voor de kavel en het te bouwen nieuwbouwhuis rond te krijgen. Als dat niet lukt gaat de koop niet door, en krijgt een andere belangstellende de kavel.

Trefwoorden: 
kavel De Fryske Marren loterij
(Advertentie)
(Advertentie)