Riemer van der Velde: "Keimpema brengt mij in diskrediet"

16 des 2016 - 17:00

Erevoorzitter Riemer van der Velde van sportclub Heerenveen is woest op journalist Albert van Keimpema. Hij schreef het boek "Het wespennest. Het spel om de macht bij sc Heerenveen" over wat er de laatste tien jaar bestuurlijk mis ging bij Heerenveen. De auteur beschrijft dat Van der Velde na zijn afscheid als voorzitter achter de schermen alles bepaalt, met als gevolg dat de club in de een na de andere bestuurscrisis terecht is gekomen.

"Monddood"

Zo staat er in het boek:  "Heerenveen was ten prooi gevallen aan het machiavellisme van Van der Velde.Tegenstanders werden monddood gemaakt, onder druk gezet, buiten functie gesteld of mentaal gebroken. Manipulatie is het instrument, narcisme de drijfveer." 

Diskrediet

Volgens Van der Velde staat het boek vol fouten en wordt hij door de auteur in discrediet gebracht. Vrijdag kwam Van der Velde met een verklaring da thet boek een aanval is op iedereen die Heerenveen een warm hart toedraagt. Het boek “Het wespennest. Het spel om de macht bij sc Heerenveen” wordt aanstaande maandag gepresenteerd.

Bekijk de volledige uitzending van Fryslân Hjoed hier bij Uitzending Gemist van Omrop Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)