Vertrouwen in ziekenhuis Sionsberg is terug

15 des 2016 - 23:23

Het vertrouwen tussen alle betrokken partijen bij ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum is terug. Vanaf nu moet het weer gaan om de patiënten en het opzetten van goede zorg. Dat was de boodschap op een informatiebijeenkomst donderdagavond in Dokkum.

De specialisten, huisartsen, directie van de Sionsberg en De Friesland Zorgverzekeraar praten daar bewoners van de regio bij over de samenwerking en de toekomst van de zorg in het ziekenhuis. Er werd uitgesproken dat de geboortezorg terugkomt naar Dokkum.

Op de bevalling zelf na kunnen vrouwen er in de toekomst voor alle andere zorg terecht. Ook wordt de komende tijd gesproken over het inrichten van 24-uurs zorg. Het gaat dan om hulp voor bijvoorbeeld mensen met een gebroken been. Mensen met ernstige verwoningen worden overgebracht naar de ziekenhuizen van Leeuwarden of Drachten. Volgens huisartsen Van der Bremer van Damwoud kunnen patiënten straks bijna voor alle zorg weer terecht in Dokkum en hoeft hij niemand meer door te sturen naar andere ziekenhuizen in de buurt. 

Trefwoorden: 
Sionsberg Dokkum
(Advertentie)
(Advertentie)