Cambuur stunt tegen Ajax met 2-1 overwinning

15 des 2016 - 21:07

Tegen elke verwachting in is Cambuur door naar de kwartfinale van de KNVB-beker. Cambuur heeft de bekerwedstrijd tegen Ajax donderdag met 2-1 gewonnen.

Na 20 minuten kwam Cambuur op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Martijn Barto. En na 40 minuten stond Cambuur zelfs met 2-0 voor, opnieuw door een goal van Barto, 9200 supporters schreeuwden hun longen uit het lijf.

In het stadion werd teruggedacht aan 1996, toen eerste divisieclub Cambuur met 2-0 won van wereldkampioen Ajax.

In de tweede helft kreeg Cambuur het zwaar. Er was steeds meer nodig om de aanvallen van Ajax te keren. Na ruim een uur spelen, wisselden de Amsterdammers in één keer drie spelers. Nog geen tien minuten later maakte Pelle Clement de 2-1. Na een hoekschop kopte hij de bal zo achter Diederik Boer.

Voor Cambuur werd het steeds lastiger om de enorme druk van Ajax te overleven. Ze moesten nog een kwartier volhouden en de wijzers van de klok leken steeds trager te tikken. In de laatste tien minuten van de wedstrijd was Ajax heel dicht bij de 2-2, maar keeper Leonard Nienhuis redde zijn ploeg na een knal van Nick Viergever.

In de slotminuten van de wedstrijden kon Ajax de aansluitingstreffer niet meer maken. Het Cambuurpubliek stond op de banken. “Weer een uniek moment”, zo zei verslaggever Geert van Tuinen. “Een sensationele overwinning. We zijn getuige van een enorm voetbalwonder”.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)