Provincie geeft 1 miljoen euro voor bouw Biobase Center

15 des 2016 - 15:40

De provincie steekt een miljoen euro in de bouw van een Biobase Center op het Ecomunitypark in Oosterwolde. In dat centrum werken bedrijven en studenten met elkaar samen om nieuwe producten te bedenken die passen in een biobased economy. In zo'n economie worden er geen olie en gas meer gebruikt, maar biomassa en biobrandstof. Die worden gehaald uit bijvoorbeeld groenafval.

De provincie vindt het Biobase Center vooral een goed idee vanwege de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Het is ook de bedoeling dat het centrum andere duurzame bedrijven trekt. Voor het Biobase Center is in totaal 3,1 miljoen euro nodig. Het plan is dat het in 2018 opengaat.

Gedeputeerde Sander de Rouwe: "Het Biobase Center is een mooi initiatief om onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar aan te laten sluiten. Belangrijk is dat het Friese mkb hiervan profiteert. Ondernemers maken gebruik van de denkkracht en structuur van scholen. Op haar beurt kan het onderwijs uit de nieuwste kennis en inzichten van het bedrijfsleven putten."

(Advertentie)
(Advertentie)