Gemeenten moeten weer geld steken in infrastructuur

15 des 2016 - 14:12

Friese gemeenten moeten weer geld steken in de verbetering van wegen en bruggen. Die oproep doet gedeputeerde Sander de Rouwe. De gemeenten hebben de afgelopen jaren flink bezuinigd op infrastructuur. Maar nu het financieel beter gaat, is er weer geld voor het opknappen van wegen. 

uit onderziek van de provincie blijkt dat verreweg de meeste van de 24 Friese gemeenten de begroting op orde hebben. Zes van hen is het niet gelukt een sluitende begroting te maken voor 2017. Er staan komend jaar ook geen gemeenten onder preventief toezicht.

Bezuinigingen en economisch herstel

Het economische herstel zorgt ook voor een betere financiële positie van gemeenten, omdat ze meer geld krijgen vanuit Den Haag. Maar ze hebben zelf ook op tijd ingespeeld op de bezuinigingen.

Er isvooral bezuinigd op infrastructuur. Begrijpelijk, vindt gedeputeerde Sander de Rouwe. "Dat snappen wij ook wel een beetje. Het gaat altijd om veel geld en je ziet het niet direct terug, maar wel in de toekomst." Daarom roept de gedeputeerde op om opnieuw naar de wegen en bruggen te kijken om achterstallig onderhoud te voorkomen. 

(Advertentie)
(Advertentie)