Basisscholen hebben behoefte aan meer invalleerkrachten

14 des 2016 - 14:21

Basisscholen in het noordoosten van Fryslân hebben behoefte aan invalleerkrachten. De nood is zo hoog dat PCBO Dantumadeel een brief heeft gestuurd naar alle ouders met de oproep om zich te melden als ze een lesbevoegdheid hebben. Door de wet Werk en Zekerheid mogen invalleerkrachten maar zes keer invallen, daarna moeten ze een vast contract krijgen. Vaak krijgen ze dat niet en dat betekent dat ze in half jaar niet meer mogen invallen.

Ook openbare scholen zitten soms met de handen in het haar. Terwijl die niet onder die wet vallen, hebben ze toch meer invalleerkrachten nodig.

Stichting Roobol heeft op haar website een oproep gedaan. Alie Rienks, werkzaam bij Roobol en op twee basisscholen, heeft de oproep gedeeld op de facebookside van basisschool Dr. J. Botkesskoalle in Damwâld. Er zijn behoorlijk wat reacties op gekomen. Invaljuf Janny van der Wijde is al een tijd invaljuf. Ze hoopt dat er snel wat verandert aan de wet. "Ik zeg wel eens nee tegen één dag invallen, want één dag is alweer een contract. Na zes contracten moet ik er een half jaar uit. Dat wil ik niet."

Trefwoorden: 
juf basisschool invalkracht
(Advertentie)
(Advertentie)