Illegale puppyhandel opgerold in Holwerd

12 des 2016 - 13:52

Een 20-jarige man uit Drachten is maandagochtend opgepakt vanwege het illegaal verhandelen van hondenpups. In een loods aan de Grandyk in Holwerd werden door de politie en de diereninspectie zestien volwassen honden en negen pups levend aangetroffen. De eigenaar is opgepakt en wordt door de politie verhoord.

De honden zijn in beslag genomen en zijn met een dierenambulance naar een veilige locatie gebracht. Ook is er een personenauto in beslag genomen door de politie.

De politie kwam de verdachte op het spoor na tips van klanten die een hond bij de eigenaar hadden gekocht. Die honden stierven na een paar dagen en dat vertrouwden de klanten niet. Daarop heeft de politie maandagochtend zelf een hond gekocht en daarna een inval gedaan in de loods. De 25 honden hebben de Parvo-ziekte. Ook bleek dat de loods niet verwarmd of verlicht was.

De 20-jarige Drachtster wordt verdacht van verwaarlozing en valsheid in geschrifte. Hij was al langer in beeld bij de politie in verband met de handel in honden.

Het is nog niet zeker of alle honden het zullen halen. Sommigen zijn er slecht aan toe.

Trefwoorden: 
Holwerd puppyhandel
(Advertentie)
(Advertentie)