SC Heerenveen wint met 2-1 van Excelsior

SC Heerenveen heeft zaterdag met 2-1 gewonnen in het eigen stadion tegen Excelsior. In de eerste helft konden de Feansters niet veel kansen creëren, In de 42e minuut scoorde Hasselbaink uit een penalty nadat Bijker de bal tegen zijn bovenarm kreeg. De scheidsrechter gaf daar geen kaart voor, wel een penalty. Vlak daarna was er weer hand, maar het leverde de thuisploeg geen penalty op. Bij rust was de stand 0-1. Vlak na rust maakte Sam Larsson de gelijkmaker en hij tekende een halfuur later ook voor de winnende treffer.
Doke Schmidt maakte na 20 maanden zijn rentree. Hij mocht de geblesseerde St. Juste vervangen . Ook Stijn Schaars kwam terug op het veld. In de 65e minuut kwam hij erin voor Namli.