Elise, Annet en Aryanne zijn de winnaars van FeRstival 2016

10 des 2016 - 20:31
Foto: Cedin

Aryanne Abma heeft zaterdagmiddag in het Posthuis in Heerenveen het FeRstival gewonnen in de categorie toppers. De Workumse, die op RSG Magister Alvinus Sneek zit, maakte met haar voordracht van het gedicht 'Ik ha dyn namme yn de wolken skreaun' van Jan Kooistra de meeste indruk op de jury.

In de category Trochsetters was de eerste plek voor Annet Bouma (Lauwers College Buitenpost) uit Surhuizum, met een vers van Tsjits Peanstra. Bij de starters droeg Elise Westerhof (Liudgur Burgum) uit Eastermar het mooist voor, met een vers van Berber Spliethof.

FeRstival is de Friese voordrachtwedstrijd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Het Centrum Meertaligheid van Cedin organiseert het alle jaren in november (voorrondes) en december (finale). Dit jaar stonden er 31 deelnemers van 14 verschillende scholen in de finale.

Doel van het FeRstival is om de jeugd in contact te laten komen met Friese poëzie. Bij FeRstival gaat het erom dat de deelnemers een gedicht zo mooi mogelijk voordragen. De deelnemers worden ingedeeld in drie categorieën: Starters (klas 1), Trochsetters ('Doorzetters') (klas 2 en 3) en Toppers (klas 4 en MBO/HBO).

Een vakkundige jury reikt in alle drie categorieën de prijzen uit.

(Advertentie)
(Advertentie)