"We hebben het onszelf wel onnodig moeilijk gemaakt"

10 des 2016 - 08:16

SC Cambuur boekte vrijdag een mooie overwinning op Jong FC Utrecht. Het werd in Leeuwarden 4-2. Maar de manier waarop de Leeuwarder ploeg de drie punten binnenhaalde, van 2-0 werd het eerst nog 2-2, verdiende geen prijs. Daar zijn trainer en spelers het wel over eens.

Corner

"We maakten het onszelf moeilijker dan nodig was. We stonden 2-0 voor, niets aan de hand. Dan is die 2-2 wel een domper. Zoiets mag eigenlijk niet gebeuren", analyseerde trainer Sipke Hulshoff.

Het meest frustrerende was volgens Hulshoff dat de Leeuwarders weer een goals tegenkregen uit een corner. Aanvaller Martijn Barto, goed voor twee goals, is het daarmee eens. "Intern is er een straf op gezet. Dat wordt rondjes lopen", grapt hij. "Maar zonder gekheid, we maken het onszelf zo wel onnodig moeilijk."

Penalty

Toch zijn zowel trainer als spelers er trots op dat de ploeg zich na de 2-2 oprichtte en de winst nog veiligstelde. "Ik ben erg tevreden over hoe we terugkwamen in de wedstrijd", zegt Barto.

Aanvoerder Erik Bakker is het met hem eens. "Als we vandaag niet gewonnen hadden, hadden we ons dood moeten schamen", vindt hij. Zelf scoorde hij ook nog, uit een penalty. "Ja, dat was de zestiende penalty die ik scoorde. Ik heb er zeventien genomen. De strafschop die ik miste, maakte ik daarna nog goed met een doelpunt", herinnert hij zich.

Trefwoorden: 
SC Cambuur fuotbal
(Advertentie)
(Advertentie)