Van Keimpema schrijft boek over machtsspel bij SC Heerenveen

09 des 2016 - 22:37

SC Heerenveen heeft de afgelopen tien jaar te kampen gehad met het ‘machiavellisme’ van erevoorzitter Riemer van der Velde. Dat schrijft Albert van Keimpema in zijn boek Het Wespennest, wat binnenkort verschijnt. Het boek gaat over de macht bij SC Heerenveen. Van Keimpema rekent in het boek af met Riemer van der Velde, die in 2006 de voorzittershamer heeft neergelegd. Van Keimpema beschuldigt Van der Velde van het traineren van zijn opvolgers.

"Hoe verkrijg je macht en hoe behoud je die. Daarbij heiligt het doel de middelen. Tegenstanders worden monddood gemaakt, onder druk gezet, buiten functie gesteld of mentaal gebroken. Manipulatie is het instrument, narcisme de drijfveer, machtsdenken de strategie en gebrek aan respect de metgezel", zo schrijft Van Keimpema.

Omrop Fryslân heeft de tekst van het boek in bezit gekregen. Het Wespennest van Albert van Keimpema is pas vanaf 19 december te verkrijgen. Directeur Luuc Eisenga van SC Heerenveen zei vrijdag in Fryslân Hjoed Sport dat hij een uitnodiging voor de boekpresentatie heeft gekregen, maar heeft afgeslagen. Eisenga zegt dat hij flarden uit het boek heeft gelezen en zegt dat “het niet uit clubliefde is geschreven”. Eisenga heeft regelmatig contact met Van der Velde. Als erevoorzitter heeft Van der Velde aanzien, zegt Eisenga. Hij is blij dat de oud-voorzitter naar de wedstrijden komt en zo nu en dan goed advies geeft. 

(Advertentie)
(Advertentie)