15 jaar Nieuw Noord: "De voetbalsfeer is weer terug"

09 des 2016 - 14:07

12 december 2001, een moment dat veel SC Heerenveen-supporters zich waarschijnlijk nog wel herinneren. Op die dag is supportersvereniging Nieuw Noord opgericht. Het 15-jarig jubileum wordt zaterdag, thuis tegen Excelsior, dan ook groot gevierd. Vijf vragen hierover aan voorzitter Bart Jan Kuiper van Nieuw Noord.

Gefeliciteerd! Een mooi moment voor jullie. Wat staat er dit weekend allemaal te gebeuren?

"Aan het begin van seizoen hebben we een kilometer aan stof gekocht. Een groot deel daarvan wordt zaterdagavond gebruikt voor een mooie sfeeractie. Verder hebben we nog een grote verrassing, maar daar kan ik natuurlijk nu nog niks over zeggen. Maar dat wordt wel heel groot.

Vanuit de club is overigens nog een oproep aan de supporters gedaan om in de vijftiende minuut op te staan en voor ons te applaudiseren. Hartstikke leuk! En na de wedstrijd is er uiteraard nog een mooi feest."

Wat hebben jullie de afgelopen 15 jaar bereikt met Nieuw Noord?

"Het belangrijkste is dat we de voetbalsfeer weer hebben teruggebracht. Voordat wij bestonden was het al een tijdje stil tijdens wedstrijden. Nu is de sfeer terug."

Wat was voor jullie een absoluut hoogtepunt?

"Toch wel die sfeer denk ik. En als we het over een voetbalwedstrijd hebben, dan was het een Europese thuiswedstrijd, volgens mij in 2009, waarbij we achterkwamen en moesten winnen. Dat winnende doelpunt viel in de laatste minuut. Heel mooi toen."

Dit jaar is eindelijk de grotere statribune er gekomen. Bevalt het wat?

"De statribune is het echt super. Er is veel meer interactie met het veld, je hebt echt een wisselwerking met de spelers op het veld. Ik ben ervan overtuigd dat dit ons punten oplevert. Verder is het geluid zo veel beter en is het ook goed voor de doorstroming. We zien veel meer jonge supporters bij Nieuw Noord."

Wat is jullie doel voor de komende 15 jaar?

"We willen de sfeeracties natuurlijk doorzetten. Daar zijn we voor en dat is onze doelstelling. En als ik een beetje mag dromen: bij Dortmund heb je de 'gele muur'. Een hele zijde van het stadion als statribune. Dat geeft een fantastisch effect, als één man achter je club te staan. Als we zoiets over vijftien jaar bij Heerenveen hebben kunnen realiseren, zou dat natuurlijk fantastisch zijn."

(Advertentie)
(Advertentie)