Shani Davis: "Ze hadden Thialf geen facelift moeten geven"

09 des 2016 - 08:12

Vanaf vrijdagmiddag vindt het eerste grote internationale toernooi plaats in Thialf, de wereldbekerwedstrijd, De afgelopen weken waren er veel positieve geluiden te horen over het vernieuwde ijsstadion. Van schaatsers, coaches en personeel. Maar niet iedereen is helemaal te spreken over de verbouwing van Thialf.

Amerikaans schaatser Shani Davis zegt heimwee te hebben naar het oude schaatsstadion, zo meldt de NOS.

"Ik ben misschien een ouderwets type, maar ik heb heel veel mooie herinneringen aan het oude Thialf. Het was net een kerker. Je kwam hier om ten strijde te trekken. Het zag er een beetje grijzig uit, maar de supporters maakten het schitterend. Het was net alsof je aan het optreden was voor het beste publiek ter wereld", zegt Davis.

Geen facelift

Hij nam vorig jaar afscheid van het oude Thiald met een wereldtitel. Davis is vooral bang dat de sfeer nu anders is. "Ze hadden het geen facelift moeten geven, het had een soort museum moeten blijven. Want hoeveel geld je er ook in stopt, dat kan nooit het karakter vervangen dat het had", vindt de Amerikaan.

Bovendien vraagt hij zich af of de verbouwing wel nodig was."Ook in het oude Thialf werden wereldrecords gereden. Het hoeft niet supersnel te zijn, het moet gewoon Thialf zijn, zoals het altijd was."

Shani Davis komt zaterdag op de 1500 meter voor het eerst in actie in het nieuwe Thialf.

Trefwoorden: 
Thialf Shani Davis schaatsen
(advertinsje)