Achtkarspelen wil zwembad De Kûpe tot 2019 open houden

08 des 2016 - 22:57
Swimbad De Kûpe yn Bûtenpost - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

De gemeente Achtkarspelen streeft ernaar dat het zwembad in Buitenpost in ieder geval tot 2019 open te houden. Er is al langere tijd onenigheid over De Kûpe in Buitnepost. De gemeente wou het bad eerder sluiten, omdat het te oud en niet meer rendabel zou zijn. Dat is toen niet doorgegaan.

In het zwembad werken nu veel vrijwilligers. De Kûpe valt onder de Stichting Sportcentrum Achtkarspelen. Het bestuur van die stichting zou plannen voor een nieuw zwembad hebben ingediend bij de gemeente.

Het personeel van De Kûpe is niet bij de ontwikkeling van de plannen voor het nieuwe zwembad betrokken en zei unaniem het vertrouwen in het bestuur op. Donderdagavond werden in de gemeenteraadsbijeenkomst vragen gesteld over hoe het komt met zwemlessen en andere activiteiten.

Wethouder Jouke Spoelstra zei de zorgen te delen. Volgens hem moet er wel een goed plan komen, waarbij het bad zonder subsidie kan draaien na 2019. Dat was er tot nu toe nog niet. Spoelstra zal de raad op 26 januari informeren over de plannen.

(Advertentie)
(Advertentie)