Henk de Jong tekent voor anderhalf jaar bij De Graafschap

08 des 2016 - 16:51

Henk de Jong wordt definitief de nieuwe trainer van De Graafschap. De Drachtster tekent een contract tot aan de zomer van 2018 bij de club uit Doetinchem. De Jong gaat per 1 januari aan de slag. Beide partijen kwamen eerder deze week al tot overeenstemming. Met FC Groningen moest nog worden onderhandeld over een afkoopsom.

De oud-trainer van SC Cambuur uit Leeuwarden was accountmanager bij de Groninger club. Henk de Jong is bij de Graafschap de opvolger van Jan Vreman, die afgelopen zondag vanwege slechte resultaten werd ontslagen.

Volksclub

Henk de Jong kijkt er naar uit om bij zijn nieuwe club aan de slag te gaan. "Ik had al een tijdje heel erg het geboel dat ik het veld weer op wou. Ik had al meerdere kansen gehad, maar ik wou mijn best doen bij Groningen en het mooi afmaken. Maar De Graafschap is echt een volksclub, te vergelijken met een clubje uit Leeuwarden (SC Cambuur). Er zitten ook van die fanatieke mensen en daar hou ik van."

Cambuur is volgens De Jong nooit in beeld geweest. "Dat zou ooit nog wel eens kunnen. We hebben goede contacten, maar op dit moment doen we het maar niet."

Als Verstappen

Over zijn doelstellingen voor De Graafschap is De Jong duidelijk en hij heeft daarbij de manoeuvres van coureur Max Verstappen voor ogen. "Wij moeten van de 16e plaats omhoog klimmen. Net als Verstappen moeten we inhalen. En dat kan in verschillende versnellingen. We zullen ook weleens uit de bocht vliegen en een klap krijgen, maar het is wel de bedoeling dat we omhoog gaan."

Zaterdag is de wedstrijd MVV-De Graafschap. Henk de Jong zit dan als toeschouwer op de tribune.

(Advertentie)
(Advertentie)