'Concept-battle' Leeuwarden voor lees- en schrijfproblemen

08 des 2016 - 06:21

Gemengde teams van mensen die slecht kunnen lezen en schrijven en deskundigen moeten samenwerken om het probleem van 'laaggeletterdheid' bespreekbaar te maken. Bedrijven als zorgverzekeraars moeten het ook voor die groep eenvoudiger maken om contact met hen te zoeken. Het is het winnend idee van de zogenaamde 'concept-battle', een wedstrijd om uit allerlei hoeken ideeën te genereren.

Ambassadeur

Mensen met een briljant idee om wat te doen aan 'laaggeletterdheid' waren elkom om dat in te brengen. De rode draad bij bijna alle ideeën was om mensen die niet goed kunnen lezen of schrijven en daarover durven te praten in te zetten als ambassadeur.

Een van de deelnemers, Tineke Leyten, kan zelf slecht lezen en schrijven. Ze vindt dat de oplossing bij de basisscholen ligt. Daar kan je kinderen extra lesgeven. Die kans heeft zij nooit gehad en daar heeft ze nog altijd last van. Tineke is nu actief als taalambassadeur en wil mensen helpen de problemen op te pakken.

Land van Taal

De avond was een initiatief van Leeuwarden CH2018 en Land van Taal. Met behulp van buitenaf willen zijn zien of ze wat kunnen doen aan het hoge aantal mensen in Leeuwarden dat niet goed kan lezen of schrijven. Dat zijn er naar schatting al snel 10.000.

(Advertentie)
(Advertentie)