PvdD Fryslân wil strijd aangaan tegen ganzenlever

07 des 2016 - 22:31

De Partij voor de Dieren in Fryslân wil de strijd aangaan met de Brusselse culinaire traditie om ganzenlever als hapjes te serveren op recepties. Bij het werkbezoek van Provinciale Staten aan Brussel kreeg Statenlid Rinie van der Zande het hapje aangeboden en daar schrok ze erg van.

'Foie gras' is een gerecht dat ontstaat door ganzen onder dwang te voeren zodat ze een extra grote lever krijgen. De Partij van de Dieren vindt dat de productie van foie gras verboden zou moeten worden.

Mevrouw Van der Zande kan niet begrijpen dat de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie zoiets serveert.

Het Friese provinciaal bestuur is na een werkbezoek van twee dagen in Brussel terug in het heitelân. De overheersende indruk na het werkbezoek is dat Fryslân meer geld uit Brussel kan halen, maar dat zoiets niet bepaald eenvoudig is. De Statenleden kregen zelfs een paar keer het verzoek om zich in Fryslân op te stellen als 'Europa-ambassadeur' om op die manier wat te doen aan de groeiende Europa-scepsis in Nederland. Als laatste onderdeel van het werkbezoek gingen de Statenleden woensdag lunchen met partijgenoten in het Europees Parlement

(Advertentie)
(Advertentie)