Landbouwbeurs in Leeuwarden brengt aantal primeurs

07 des 2016 - 15:25
Foto: Twitter, WTCLandbouw

De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs is volgende week in het WTC Expo in Leeuwarden. Dit jaar zijn veel primeurs en noviteiten te zien. De agrarische sector staat op deze 21ste editie centraal. In verschillende categorieën zijn zo'n 25 baanbrekende innovaties op agrarisch gebied aangekondigd. Voorbeelden zijn een volautomatisch-voer-uithaalsysteem, digitale mestanalyse via een app, een nieuw afdichtsysteem voor sleufsilo's en een kistenkantelaar.

Gouden Hef

Bij de officiële opening op woensdag 14 december wordt de winnaar bekend gemaakt van de Gouden Hef. Deze prijs is bedoeld om nieuwe ontwikkelingen en slimme ideeën te stimuleren om zo de agrarische sector op een hoger niveau te krijgen.

Symposium

Op de beurs wordt vrijdag 16 december het Sieperda-symposium gehouden over de wortels van de Friese kenniseconomie. Hoe verzamelde het Friese bedrijfsleven vroeger nieuwe kennis en vaardigheden? De bijdragen op het symposium concentreren zich op voorbeelden uit het agrarische bedrijfsleven en de zuivelindustrie. Bij het symposium wordt door lezingen en debat ingegaan op de actualiteit: wat kan het verleden ons leren in het streven naar een veerkrachtige economie? De organisatie is in handen van de Fryske Akademy en het Koninklijk Fries Genootschap.

De beurs duurt tot en met zaterdag 17 december.

(Advertentie)
(Advertentie)