GroenLinks vraagt actie Schrier met afvaloven Harlingen

06 des 2016 - 18:24
De REC yn Harns - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

De statenfractie van GrienLinks vraagt gedeputeerde Michiel Schrier om de milieuvergunning voor de afvaloven in Harlingen aan te passen. Ook wil de partij dat Schrier strenger handhaaft op de zoutzuurnorm.

Omrin, provincie, deskundigen en andere betrokkenen zijn al een tijd bezig om de oven veiliger te maken, naar aanleiding van een grote storing vorig jaar. Voor GrienLinks gaat dit niet snel genoeg. In september en oktober waren er opnieuw storingen, voor een groot gedeelte veroorzaakt door problemen met de ID-fan.

Voor een van deze storingen heeft Omrin ook een boete gekregen. Omrin zal bij de volgende onderhoudsstop in april 2017 een reserveventilator plaatsen om problemen in de toekomst te voorkomen.

GrienLinks roept de gedeputeerde op om dit per direct te eisen, net als het weghalen van de bypass. Het komt nog steeds voor dat bij de opstart van de oven de uitstoot niet door het doekenfilter gaat, maar via een bypass. Dat betekent dat er ongefilterde uitstoot uit de pijp komt. Gedeputeerde Schrier liet eerder al weten dat er bij de onderhoudsstop in april gekeken wordt naar het weghalen van de bypass.

Trefwoorden: 
REC afvaloven Harlingen
(Advertentie)
(Advertentie)