Bas Hettema weer op de fiets naar het Glazen Huis

06 des 2016 - 17:07

De 10-jarige Bas Hettema uit Drachten zal opnieuw naar het Glazen Huis van 3FM-Serious Request fietsen met zijn vader Wopke. Afgelopen jaar deed hij dat ook. Toen stond het huis in Heerlen en hebben de Hettema's 328 kilometer in drie dagen gefietst. Dit jaar staat het huis in Breda en fietsen Bas en zijn vader 245 kilometer in twee dagen.

Ze halen daarmee geld op voor KWF Kankerbestrijding en voor het goede doel van Serious Request: kinderen die onnodig aan longontsteking sterven. Bas heeft in zijn familie veel te maken gehad met kanker.

Bas Hettema: ''Ik wil dat er niemand meer sterft aan kanker. Daarom gaat de helft van het opgehaalde geld naar KWF Kankerbestrijding.''

De vorige keer heeft Bas 4000 euro opgehaald. "Deze keer wordt dat misschien wat moeilijker, omdat het de tweede keer is. Maar we hopen er natuurlijk toch overheen te gaan. Mensen kunnen ons steunen via https://www.facebook.com/events/928708263897874."

Bas en Wopke zullen het komende weekend voor de eerste keer trainen, maar ze hebben al een redelijke conditie volgens Bas. Op 18 december om 08:00 uur 's ochtends begint de tocht.

(Advertentie)
(Advertentie)