School in Wergea krijgt groententuin en amfitheater

05 des 2016 - 10:48

OBS de Twamêster in Wergea krijgt een nieuw schoolplein. Maandag hebben Sinterklaas en zijn tuinpieten de eerste boom geplant op het bouwterrein. Op het nieuwe schoolplein komen fruitbomen, een vlinder- en groentetuin en een amfitheater met plaats voor 140 toeschouwers. De verwachting is dat het plein in mei klaar kan zijn.

De schoolkinderen van basisschool De Twamêster zullen zelf ook meewerken aan het nieuwe schoolplein. Zo gaan ze bijvoorbeeld rieten hekken vlechten die om het schoolplein heen komen te staan. Als het in mei allemaal klaar is, zullen de schoolkinderen ook groente en kruiden kunnen planten en oogsten in de groententuin.

Directrice Janke Sietsma is blij met het ontwerp van het schoolplein: "Het sluit mooi aan op onze visie dat de kinderen met het hoofd, het hart en de handen aan het werk kunnen." Het nieuwe schoolplein levert niet alleen mogelijkheiden voor de school op, ook het dorp zal profiteren. Zo kunnen er openluchtspelen georganiseerd worden in het amfitheater en kunnen mensen aan de slag inde groentetuin.

(Advertentie)
(Advertentie)