Personeel zwembad De Kûpe teleurgesteld

05 des 2016 - 08:46

Het personeel van zwembad De Kûpe in Buitenpost is teleurgesteld in het bestuur. Dat zegt Dietha Paauw uit naam van de personeelsleden die het vertrouwen in het bestuur hebben opgezegd. "Het heeft vooral te maken met het verschil van inzicht wat de bedrijfsvoering betreft en de rol die het bestuur hierin heeft." zo zegt Paauw. "En dat wij niet betrokken zijn bij het plan dat nu bij de gemeente ligt." Aanleiding van de onrust is een plan voor een nieuwe zwembaccomodatie in Buitenpost.

Als de situatie niet verandert houdt Paauw in elk geval vanaf 1 januari op met haar werk. De Kûpe valt onder de Stichting Sportcentrum Achtkarspelen. Het bestuur van die stichting zou de plannen voor het nieuwe bad ingediend hebben bij de gemeente.

Jack Hoving van Sportcentrum Achtkarspelen kan zich niet vinden in de kritiek van het personeel: "Als stichting zijn we drie jaar geleden begonnen met het open houden van het zwembad tegen zo laag mogelijke kosten. Er is een overeenkomst met de gemeente gesloten om te zorgen dat we daar in ieder geval vijf jaar mee vooruit komen. En dat we moesten kijken naar het terugbrengen van de kosten van het zwembad. Wij hebben het tekort teruggebracht, en op zich gaat het de goeie kant op." Hoving wil dan ook vooruit kijken: "Wij moeten gewoon verdergaan met het proces, en met het personeel."

Trefwoorden: 
De Kûpe zwembad
(Advertentie)
(Advertentie)