Cambuur met 1-3 sneu onderuit tegen Jong Ajax

02 des 2016 - 22:00

Cambuur ging vrijdagavond betreurenswaardig onderuit tegen Jong Ajax. In Leeuwarden werd het 3-1 voor de Amsterdammers. Cambuur kwam wel op voorsprong, maar Jong Ajax had maar twee minuten nodig om die achterstand om te buigen tot voorsprong. Met een penalty kwam de eindstand op het bord.

In de eerste helft waren er weinig kansen. De eerste kans was voor Cambuur, Jergé Hoefdraad schoot recht op de keeper af. Later ging een schot van Sander van de Streek net naast het doel. Ook Jong Ajax was een paar keer gevaarlijk, maar ook dat leidde niet tot doelpunten.

In de tweede helft was het Cambuur die de stand op het scorebord als eerste veranderde. In de 62e minuut scoorde Hoefdraad, na een mooie combinatie met Van de Streek. Ook daarna waren de kansen voor Cambuur, maar het was Jong Ajax dat scoorde. Frenkie de Jong kopte binnen. Een minuut later was het zelfs 2-1 voor de Amsterdammers. Pelle Clement scoorde na een snelle uitbraak. Die tegenslag kwam Cambuur niet meer te boven.

In blessuretijd was de misère compleet, toen Marvin Peersman na twee gele kaarten van het veld moest. Jong Ajax kreeg een penalty, die Cambuur-doelman Harm Zeinstra in de eerste instantie nog kon tegenhouden, maar in de rebound was het toch raak voor Justin Kluivert.

(Advertentie)
(Advertentie)