"Sportiviteit op Friese voetbalvelden op goed niveau"

01 des 2016 - 22:52

De sportiviteit op de Friese voetbalvelden ligt op een goed niveau. Dat vindt de scheidsrechtersverenging van Noord- en West-Fryslân. "Ik denk dat het in het westen van het land minder is dan hier", vertelt voorzitter Johan Hazelhoff van de vereniging.

"Het is hier over het algemeen wel goed. Het valt mee qua moeilijkheden in het veld. Ons algemene beeld van Noord-Nederland is prima", aldus Hazelhoff. Hij merkt ook dat steeds meer clubs bezig zijn met de sportiviteit op de velden. "Verenigingen zijn ermee bezig en trainers ook."

Donderdag kwamen de scheidsrechters bij elkaar op een bijeenkomst in Leeuwarden. Internationaal scheidsrechter Serdar Gözübüyük vertelde daar over zijn ervaringen als leidsman in het betaalde voetbal. Bovendien werd er een prijs uitgereikt aan de sportiefste club in Noord- en West-Fryslân.

SC Terschelling won die fairplayprijs van de in totaal 95 verenigingen in het gebied. Tweede werd VIOD uit Driezum en de derde prijs was voor Sint Annaparochie. Om de ranglijst te maken had de scheidsrechtersvereniging gegevens opgevraagd van voetbalbond KNVB over het aantal gele en rode kaarten van de clubs.

De top 10:

1. SC Terschelling
2. VIOD
3. Sint Annaparochie
4. Be Quick Dokkum
5. VV NOK
6. VV Kollum
7. Oeverzwaluwen
8. VC Trynwalden
9. VV Dronrijp
10. VV De Wâlden

(Advertentie)
(Advertentie)