Vrouw (92) gebruikt wandelstok om inbreker te verjagen

01 des 2016 - 18:56

Niet de Sint en Piet op het dak, maar een inbreker. Het overkwam een vrouw van 92 jaar uit Leeuwarden, maar zij kwam meteen in actie. Ze zat dinsdagavond te puzzelen en op dat moment hoorde ze boven kabaal. Omdat ze toch nog moest wachten op het televisieprogramma De Rijdende Rechter, pakte ze haar wandelstok en ging met de traplift naar boven. Toen ze de deur van haar slaapkamer opende, lag alles op de grond.

De deur van het balkon stond nog open en omdat de vrouw iets hoorde, stapte ze er op af. Ze zag hoe een man met zwarte handschoenen zich beethield aan de rand van het balkon. De vrouw twijfelde geen moment en wou de inbreker met de wandelstok te lijf gaan. "Ik wilde hem slaan. Sodemieter op, kreng! Maar ik was te laat, anders had ik hem met mijn stok op het hoofd geslagen."

De inbreker heeft alleen een reiskoffer met ondergoed, een toilettas en oorbellen gestolen. Die hadden wel emotionele waarde, want de vrouw had ze gekregen van haar inmiddels overleden man. Al 60 jaar lang woont ze in hetzelfde huis en ze heeft nog nooit zoiets meegemaakt. De eerste nacht heeft ze dan ook met de lamp aan geslapen. Echt bang is ze niet, al hoop ze het nooit weer mee te maken.

Een voorbijgangster op een fiets heeft dinsdagavond rond half elf gezien hoe de inbreker via het balkon wegrende. De politie is nog op zoek naar deze getuige.

Trefwoorden: 
woninginbraak Leeuwarden
(Advertentie)
(Advertentie)