Feestband De Suskes is populairste band van Nederland

01 des 2016 - 17:08

De Friese feestband De Suskes is woensdagavond door een vakjury uitgeroepen tot populairste band van Nederland bij de Party Awards 2016 in Raamsdonksveer. De Suskes bestaat uit Sipke de Boer, Sytse Haima en Koos Keus.

De band had het totaal niet verwacht. "Ik had een paar maanden geleden wel gehoord dat wij genomineerd waren, maar er waren wel veertig bands genomineerd, dus wij waren er niet zo mee bezig", vertelt Sipke de Boer in het radioprogramma De Middei fan Fryslân.

"Toen werden we gebeld of we gisteravond ook een nummer wilden spelen bij de Party Award en wij dachten: dat moet altijd doorgaan. Dus wij er naartoe en daar ontdekten we dat we echt zo'n ding hadden gewonnen", zegt De Boer. "We waren helemaal verbouwereerd."

Volgens De Boer hebben zij de prijs gewonnen omdat ze een van de weinige bands zijn die alles live doet en vanwege hun podiumact geïnspireerd op het stripfiguur Suske van Suske en Wiske. De Suskes speelt de komende tijd op diverse plaatsen in de provincie en over twee weken komt de band in het radioprogramma Noardewyn.

(Advertentie)
(Advertentie)