Doarpskorporaasje Jirnsum: Mauritiuskerk moet blijven

01 des 2016 - 15:34

De Vereniging Doarpskorporaasje Jirnsum staat open voor een gesprek over het behoud van de Mauritiuskerk in het dorp. Dat zegt Erik Pereboom van de vereniging. Volgens hem is het voor Jirnsum van belang dat de kerk blijft. Maar als er voor 1 januari 2019 geen koper is, wordt de kerk gesloopt.

De corporatie is nog niet benaderd, maar wil wel helpen. "In het belang van het dorp staan we open voor een gesprek. Dat is ook waarom de corporatie is opgericht, om de leefbaarheid van het dorp te behouden", zegt Pereboom.

Commerciële functie

Pereboom zegt dat Jirnsum geen behoefte heeft aan een ontmoetingsruimte. Mogelijk kan de kerk een commerciële functie krijgen. Hij hoopt dat er meer inwoners zijn die willen meedenken over een nieuwe bestemming van de kerk. Pereboom wijst er wel op dat de kosten voor het onderhoud een probleem zijn.

De Mauritiuskerk wordt al zes jaar niet meer gebruikt en gaat achteruit. Het bestuur van de voormalige Nederlands Hervormde kerk weet niet hoe het verder moet. Er is geen geld voor onderhoud.

(Advertentie)
(Advertentie)