Drukte bij eerste infomarkt sneltrein Leeuwarden-Groningen

30 nov 2016 - 21:01

Er is veel aandacht voor de extra sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen. Woensdag was in Leeuwarden de eerste informatiemarkt, geörganiseerd door de provincie en ProRail. Meer dan 50 mensen kwamen erop af. Dat waren meer dan dat de organisatie had verwacht.

Er konden vragen gesteld worden aan de betrokken partijen over de extra sneltrein en de consequenties ervan. Volgens de plannen moet er in 2018 gestart worden met de veranderingen op het traject.

Sneller

Vanaf 2020 rijdt er dan een extra sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen. Daarvoor worden onder andere de perrons verlengd. Bovendien zullen tussen Leeuwarden en Veenwouden de treiner sneller gaan rijden. Nu is de snelheid 100 kilometer per uur en dat wordt 130 kilometer per uur.

Achter de Hoven

Reizigers kunnen dan ook niet meer opstappen bij station Leeuwarden Achter de Hoven, die halte vervalt. De extra sneltrein zal ook 's avonds rijden. Nu rijdt er 's avonds alleen nog één stoptrein in het uur, maar daar komt dus ook een sneltrein bij.

Ook donderdag (Hurdegaryp), dinsdag (Feanwâlden) en woensdag (Buitenpost) zijn er nog meer informatiemarkten over de extra sneltrein.

Trefwoorden: 
trein sneltrein Leeuwarden
(Advertentie)
(Advertentie)