Huurders Poort 20 Sneek kunnen langer nieuwe ruimte zoeken

30 nov 2016 - 18:29
Foto: Google Maps

Alle verenigingen en instellingen die gebruik maken van het gebouw Poort 20 aan de Oude Koemarkt in Sneek krijgen tot aan het voorjaar de tijd om een andere plek te vinden. Dat heeft de gemeente Súdwest-Fryslân bekend gemaakt. Bij verscheidene verenigingen en clubs was er onrust ontstaan, omdat de gemeente op 1 januari eigenaar wordt van Poort 20. De gemeente wil het gebouw een andere invulling geven. Voor een paar activiteiten is al een andere plek gevonden.

Het koor De Hofkesjongers oefent bijvoorbeeld voortaan in de Schuttersheuvel, de volksdansers gaan naar De Eekmolen en enkele groepen van de ouderengymnastiek verhuizen naar het Atrium. Voor het jongerenwerk en het eetcafé is nog geen oplossing gevonden.

De overname van Poort 20 van Timpaan Welzijn door Súdwest-Fryslân past bij het nieuwe beleid van de gemeente. De gemeente neemt alle vaste medewerkers van de gebiedsteams in dienst. Daarbij stappen zo'n twintig medewerkers van Timpaan over naar Súdwest-Fryslân. Het is de bedoeling dat de samenwerking tussen de overgebleven medewerkers van Timpaan en de gebiedsteams van de gemeente verbeterd wordt. Daarom moeten de medewerkers in hetzelfde gebouw zitten: Poort 20 aan de Oude Koemarkt in Sneek.

(Advertentie)
(Advertentie)